.

Kuur en dieet

Molke is bijzonder geschikt voor ontslakkings- en vastenkuren. Er dient dan elk uur een glas molke drink gedronken te worden (ca. 3 liter per dag). Andere voeding kan daarbij geheel achterwege gelaten worden of de molkekuur kan worden aangevuld met vruchten of enkel rauwe of gestoomde groentes.

 

Een dergelijke ontslakkingskuur dient u 1-15 dagen achtereenvolgend te doen. Omdat molke alle benodigde vitale stoffen bevat hoeft tijdens de kuur geen (bed)rust gehouden te worden. Bij een gezond lichaam kan een dergelijke kuur zonder begeleiding door een arts worden gedaan. Bij twijfel hierover, overleg dan altijd vooraf met uw arts. Tijdens de molke kuur is het van belang dat u dagelijks ademhalingsoefeningen in de buitenlucht doet en dit afwisselt met bloedsomloop bevorderende activiteiten zoals wandelen, sauna, voetreflex therapie enz. Indien u niet de tijd of de mogelijkheden hebt om een dergelijke kuur thuis of in een kuurkliniek te doen kunt u er ook voor kiezen wekelijks een molke-vastendag in te voeren. Op deze dag wordt dan alleen molke gedronken, zonder verdere voeding te nemen. Indien dit consequent en over langere periode wordt gedaan kunnen er eveneens goede resultaten worden geboekt op het gebied van welzijn, vitaliteit, gezondheid en gewicht.

 

Aan u de keuze!!

 

Verdere voordelen van Molke:

  • Molke reguleert de basen/zuur verhouding in het lichaam.
  • Molke bevat minder dan 1% vet.
  • Molke is in staat gifstoffen af te voeren, cellulitis en huidproblemen te verbeteren.
  • Door de unieke samenstelling is molke zeer geschikt voor diabetici.
  • Molke is rijk aan natuurlijke voedingszouten en melksuiker.
  • Molke bevat vele vitamines en mineralen
  • Molke bevat slechts 68 kcal in 250 ml molke drank.
  • Molke bevat het meest hoogwaardige natuurlijke eiwit.
  • Molke bevat rechtsdraaiende melkzuren L+

 

 

 

 

De molke kuur

In haar natuurlijke samenstelling grenst molke aan de samenstelling van de menselijke oervoeding; de moedermelk. Grote gelijkenissen hiermee vertoond o.a. het gehalte aan: kalium, calcium, fosfor, vitamine B3, vitamine B-complex en de vitamines A, C, en E.‚Äč

 

Molke is nagenoeg vrij van vet en melkeiwit (caseïne), maar bevat daarin tegen wel de twee belangrijke proteïnes albumine en globuline, waaruit hoofzakelijk ook het menselijk bloedplasma bestaat. Het in eveneens in de molke aanwezige sporenelement orootzuur is een belangrijk element voor de werking van de lever.

 

Molke is rijk aan natuurlijke melksuikers welke in het spijsverteringssysteem snel in melkzuren omgezet worden en op deze manier bijdragen aan gezonde darmflora. Honderd gram molke bevat slecht 24 calorieën en hersteld de zuur/basen verhouding in het lichaam.