.

Molke Drank

De wetenschappelijke naam van Molke is -Serum Lactus-, het ontstaat wanneer tijdens het maken van kaas het caseïne gescheiden wordt van de melk. Tijdens dit proces ontstaat er een groengele vloeistof als de melk gescheiden wordt en er een half vaste massa overblijft. Deze massa bestaat uit caseïne en vet die gescheiden wordt door vloeistof, de Molke. Voor elke liter melk die wordt gebruikt bij het maken van kaas ontstaat 10% kaas en 90% Molke.

 

Molke is rijk, waardevol, en goed voor onze darmflora

Molke is echter geenszins een restproduct. Molke is waardevol en rijk aan belangrijke voedingsstoffen zoals: melksuiker, mineralen, proteïnes, aminozuren en vitamines. Waarbij het vetgehalte van de Molke te verwaarlozen is.

 

Molke heeft een positieve invloed op de werking van het menselijke darmmilieu en de darmfunctie. Het melksuiker en het aandeel melkzuur in Molke zorgen ervoor dat de darm licht 'zuur' wordt. Voor de goede bacteriën in de darmflora is deze lichte zuurgraad een voorwaarde om te overleven en de darmwerking positief te beïnvloeden. Hierdoor wordt de overlevingskans van slechte bacteriën in de darm verkleind en verbetert het totale darmmilieu. Ander belangrijk aspect van een verbeterde darmflora is dat de lever ontlast wordt in haar reinigende werking. Ook wordt de doorlooptijd van de darminhoud verkort en de darmlediging verbeterd.