.

De bijzondere Molke

Slechts 3% van de boeren in Europa voert de dieren uitsluitend met hooi

Metzler behoort tot die slechts 3% boeren in Europa die de dieren enkel en alleen met hooi voert. In tegenstelling tot de andere 97% van de boeren worden in dit geval de dieren in de winter dus niet met graskuil gevoerd maar met hooi dat in de zomer wordt gehooid en volgens hetzelfde principe waarop ook thee wordt gedroogd, wordt geprepareerd voor de winter. Deze authentieke, maar ook arbeidsintensieve aanpak zorgt ervoor dat de melk die wordt gegeven door de dieren (koeien en geiten) van een veel hogere kwaliteit is dan graskuil gevoerde dieren. De met hooi gevoerde dieren leveren de zogenaamde hooimelk die in vergelijking tot de graskuil gevoerde dieren veel rijker is aan voedingsstoffen, kruiden, mineralen en omega 3.

 

Eigen Alpenweides in het Bregenzerwald 

Het familiebedrijf van Metzler heeft veel eigen Alpenweides in het Bregenzerwald waar de dieren grazen en gedurende het vroege voorjaar tot het late najaar gehooid wordt om zo de hooivoedsel voorraad voor de dieren gedurende de winter te waarborgen. Het langdurige en authentieke proces van het drogen van het gras/hooi op de alpenweide en in speciale silo's zorgt ervoor dat de etherische oliën in de Alpenkruiden welke zich in het gras/hooi bevinden niet verloren gaan door o.a. de invloed van UV licht. Hierdoor blijft de 'rijkdom' van het hooi behouden en eten de dieren in de winter, net als in de zomer, natuurlijk en rijk hooi. Een 'must' om onze hoogwaardige producten te kunnen maken.

 

Metzler behoort tot de meest innovatieve boerenbedrijven in Oostenrijk en heeft een systeem ontwikkeld waarbij de energie die vrijkomt in de droogsilo's tijdens het drogen van het gras/hooi wordt omgezet in energie voor bijvoorbeeld de verwarming in de winter. Metzler heeft een nagenoeg gesloten eigen energie- en ecologisch systeem en won hiermee verschillende prijzen voor duurzaamheid, echtheid en kwaliteit.

 

Jaarlijks bezoeken ongeveer tienduizend mensen het bedrijf en zien met eigen ogen hoe een innovatie en traditie hand in hand kunnen gaan.