.
Ingo Metzler en zijn gezin zijn de vierde generatie die de boerderij met bijbehorende alpenweides runnen. Het is dankzij de visie van Ingo Metzler dat het bedrijf zich heeft ontwikkeld tot een unieke combinatie van traditionele veehouderij en vooruitstrevende inzichten op het gebied van bedrijfsvoering, toekomst en productontwikkeling.
Hans en Lydia Metzler, de ouders van de huidige eigenaar Ingo Metzler, waren hun tijd al ver vooruit toen zij in 1977, ingegeven door de kelderende varkensprijzen, adequaat besloten de koers van het bedrijf drastisch te herzien. Zij starten met het maken van kaas en ontwikkelde dit tot bijna een soort van kunst.
Zoon Ingo Metzler zette het innovatieve ondernemerschap voort en bouwde het bedrijf uit tot wat het nu is. Een grotendeels zelfverzorgende boerderij waar uitsluitende hooi gevoerde koeien en geiten in de vrije natuur en in de gezonde Oostenrijkse berglucht hun melk geven. Melk die in eigen huis wordt verwerkt tot kaas en tal van natuurlijke en hoogwaardige huidverzorgings producten en dranken waarvan steeds de unieke, natuurlijke Molke de basis vormt.
De huidige generatie Metzler is sterk toekomst gedreven, maar met respect en trots voor het traditionele. Het streven is om in eigen beheer de hele cyclus van diervoer naar eindproduct verder te kunnen optimaliseren, waarbij het gebruik van natuurlijke hulpbronnen belangrijk is. In de zomer van 2016 is gestart met de verdere uitbouw van het bedrijf. Geheel passend in het landschap en aansluitend op de bestaande architectuur wordt er 3.000 m2 bijgebouwd voor opslag van eindproducten en productie van de bijzondere molke verzorgingsproducten.
Het bedrijf wordt bijna dagelijks bezocht door groepen bezoekers die de onder het motto 'Het boerenbedrijf leren begrijpen' door Ingo Metzler zelf worden rondgeleid. Bezoekers zijn vaak verbaasd en enthousiast over het contrast. In de geitenloopstal kunnen bezoekers de geiten zelf aanraken en kan met eigen ogen gezien worden hoe het proces verloopt. Ook de koeien zijn van dichtbij te zien, vervolgens gaat het naar de presentatieruimte waar Ingo Metzler als geen ander vertelt over het werken met de dieren en de producten die uiteindelijk gemaakt worden. Vervolgens wordt het bereidingsproces bekeken. De moderne apparatuur en clean room kleding vormen dan een contrast met de zojuist bezochte stallen.
Pas dan is het de bezoekers echt duidelijk hoe vooruitstrevend dit boerenbedrijf is op het gebied van dierenwelzijn, milieu en hoogwaardige natuurlijke eindproducten voor lichamelijke verzorging en voeding.